23 april

Op 23 april ging House of Logistics samen met bedrijven, docenten en studenten opzoek naar de beelden van de logistieke vakman van de toekomst. Het was een inspirerende bijeenkomst waaruit veel nieuwe ideeën uit zijn ontstaan.

Air Cargo Netherlands, Luchtvaart College Schiphol, ROC van Amsterdam, Nova College Haarlem en ROC van Flevoland namen in 2014 het initiatief zich onder de naam ‘House of Logistics’ gezamenlijk in te gaan spannen om meer en betere MBO-ers op te leiden voor de logistieke arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam.

In een korte periode heeft een team van House of Logistics 32 bedrijven bezocht om erachter te komen wat er speelt in de markt en wat de logistieke vakman van de toekomst moet kennen en kunnen. De uitkomsten van deze gesprekken zijn op 23 april gepresenteerd. In een levendige discussie hierover werd geconcludeerd dat de logistieke vakman zeker geen uitstervend beroep is. Met de juiste kennis, vaardigheden en houding speelt de logistieke vakman een cruciale rol in het bedrijf.

Om de juiste studenten te werven zal wel wat moeten gebeuren aan de beeldvorming van het werk in de logistiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *