In de lesbanken op de luchthaven Schiphol

Keuzedeel opleiding Coördinator Luchthavenlogistiek
Speciaal voor de eerstejaars studenten ‘Coördinator Luchthavenlogistiek’ wordt het keuzedeel Airport Operations op Schiphol gegeven. Eén dag per week worden zij ondergedompeld in luchthavenprocessen, die zich dichtbij hen afspelen.

Leren van en in de praktijk
Tijdens dit keuzedeel krijgen de studenten theorie maar zien en voelen ze ook de processen. Ze ontmoeten medewerkers op de luchthaven die graag hun kennis en ervaring met hun toekomstige collega’s delen. Voorheen kwamen de studenten pas tijdens hun stage in aanraking met de luchthavenprocessen, nu is dat al in hun eerste lesweek gebeurd.

Vijf thema’s over Schiphol
De lessen op Schiphol concentreren zich op: de passagiers, luchtvracht, Schiphol in de winter, facilitaire dienstverlening en veiligheid op de luchthaven.

Praktische kennis over luchthavenprocessen
De studenten leren hoe de organisatie op een airport is geregeld: welke processen zijn nodig om passagiers en goederen snel en veilig te kunnen vervoeren? Welke functies spelen hierin een rol en welke bedrijven zijn hierbij betrokken?

“Leuke manier van lesgeven”
– Student

“Toplocatie: midden op Schiphol”
– Student

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *