ONDERWIJS VERNIEUWEN

Het vernieuwen en verbeteren van de opleidingen wordt langs een aantal lijnen uitgezet. Eén hiervan is het vormgeven van contextrijk leren.

Contextrijk leren
Uit onderzoek onder de succesvolle leerlingen van de opleidingen logistiek bij het ROCvA blijkt dat deze studenten “doeners” zijn. Ze worden aangetrokken door de dynamiek van het logistieke proces en houden van beweging en concrete resultaten. Een onderwijsgebouw met saaie klaslokalen is voor hen geen inspirerende omgeving. Maar een eigen warehouseomgeving inrichten is voor een school op den duur onbetaalbaar. Daarom wordt er gekeken op welke manier onderwijsinstellingen samen met het bedrijfsleven een contextrijke omgeving voor de opleidingen logistiek kunnen vormgeven.

Lees hier meer over: In de lesbanken op de luchthaven Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *