De adoptieklas van start!

DE ADOPTIEKLAS
Het House of Logistics is een nieuwe vorm van onderwijs gestart: 15 bedrijven binnen de logistieke sector adopteren studenten om hen zo goed mogelijk op te leiden tot de logistiek vakman van de toekomst. Er vindt een nauwe samenwerking plaats tussen de student, de school en het bedrijf. Hier vind je meer informatie over deze nieuwe vorm van onderwijs.

EEN TERUGBLIK OP DE START VAN DEZE KLAS
Zeventien studenten hebben in de eerste zeven weken intensief kennis gemaakt met elkaar, met een ander concept van leren en met de logistiek. Fortboerderij Dijkzicht was de thuisbasis, hier werden verschillende workshops gegeven, bedrijfsbezoeken voorbereid en intensief gewerkt aan een eerste stap naar logistiek vakmanschap.

De eerste successen zijn een feit! Alle studenten hebben hun heftruckrijbewijs behaald! Daarnaast hebben ze een BHV-training gevolgd en meerdere bedrijven bezocht. Tijdens de bedrijfsbezoeken kregen de studenten de kans om vragen te stellen om een goed beeld te vormen van processen die plaatsvinden binnen de logistiek en de verschillende rollen en taken daarin.

Ook zijn de studenten gecoached en getraind op hun lichaamshouding. Een trainer van het Bureau voor Fysieke Arbeid (bvfa) heeft samen met hen oefeningen gedaan en hun houding doorgesproken. Het is binnen de logistiek uiteraard van groot belang om fit te zijn en te blijven. In de tweede periode gaat Marc de Vries van BvFA bij de studenten langs in het bedrijf.

VIDEOREFLECTIES
Om het proces van leren uit te dagen, hebben de studenten elkaar wekelijks geïnterviewd. Ze hebben goede evaluatie- en reflectievragen gesteld aan elkaar. Zo lieten ze elkaar en zichzelf nadenken over hun eigen leerprocessen en dat van anderen.

SPEEDDATE
Aan het einde de eerste periode is er speeddate georganiseerd waar studenten en bedrijven met elkaar in gesprek zijn gegaan. Om zo een zo goed mogelijke match te maken tussen student en bedrijf.

Wil je volgend schooljaar meedoen als bedrijf of wil je hier meer over weten? Stuur dan een e-mail naar: info@house-of-logistics.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *