De logistiek vakman van de toekomst

OVER

House of Logistics heeft als doel de logistiek vakman van de toekomst te werven en op te leiden voor de bedrijven in de supply chain in de metropoolregio Amsterdam. De kwalitatieve en kwantitatieve vraag van het bedrijfsleven is daarbij leidend.

Het aanbod van de MBO opleidingen in de logistieke sector in de Metropoolregio is versnipperd en voldoet niet aan de kwantitatieve en kwalitatieve vraag van het bedrijfsleven. Ook is het bedrijfsleven onvoldoende georganiseerd om gezamenlijk arbeidsmarktvraagstukken op te pakken.

Hier ligt de legitimatie voor House of Logistics, een samenwerkingsverband van bedrijven en ROC’s waar het werven en opleiden van de logistiek vakman van de toekomst voor de Metropoolregio Amsterdam wordt aangepakt.

aanpak

House of Logistics hanteert een groeimodel waarbij steeds meer bedrijfspartners bij het initiatief betrokken worden. Er zijn diverse gesprekken met bedrijven gevoerd om via een vraaggestuurde aanpak het innovatieprogramma vorm te geven. Dit heeft tot de ontwikkeling van zeven concrete programmalijnen geleid. De uitvoering van de activiteiten vindt plaats door werkgroepen met vertegenwoordigers van de verschillende partners.

Partners

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdrages van:
Ministerie van Onderwijs (Regionaal Investeringsfonds); Provincie Noord-Holland (campusregeling), Sectorfonds Luchtvaart en Samenwerkende gemeenten Metropoolregio Amsterdam (PREZ)

Deel jouw logistiek vakmanschap met ons!

Agenda

< 2019 >
Februari
 • Geen evenementen

CONTACT

Wil je met ons meedenken?
Stuur een mailtje Of meld je aan voor de nieuwsbrief

 • Alma Kerling
  alma(at)house-of-logistics.nl
  info(at)house-of-logistics.nl


 • House of Logistics
  Opaallaan 25
  2132 XV Hoofddorp

Nieuwsbrief

Ontvang updates over de ontwikkelingen van House of Logistics.

Ik meld mij aan