Nieuwsbericht juli 2015

Website in de lucht!
Vanaf nu kun je de ontwikkelingen van House of Logistics ook via de website volgen.

Logistiek vakman van de toekomst
De resultaten van sprintrun 1: wat vinden de bedrijven dat de logistieke vakman in de toekomst moet leren, is uitgewerkt in een artikel.

Lees het artikel

Logistiek plein en voorlichting voor nieuwe leerlingen 2015
Ook in 2015 en 2016 gaan wij samen met de bedrijven aan de slag om meer jongeren te interesseren voor de logistiek.
In november 2015 zullen logistieke pleinen worden ingericht op de open dagen van Nova College en ROC van Amsterdam waar bedrijven en studenten informatie geven over de opleidingen en laten zien dat je een leuke carrière tegemoet kan gaan in de logistiek.

Verrassend vakmanschap: uitblinker logistiek Ries van Wieten
Verrassend vakmanschap is een evenement voor MBO examenstudenten die uitblinken in hun opleiding. Ook logistiek was dit jaar vertegenwoordigd door Ries van Wieten! Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (waaronder Technische Unie, KLM cargo, Schiphol Group) gaven Ries een extra duwtje in de rug om zijn ambities waar te maken

Bekijk hier het filmpje

Expedities
In het najaar gaan we onze succesvolle learning journey weer voortzetten en uitbreiden. Het Luchtvaart College Schiphol organiseert op 17 en 18 november een expeditie naar Frankfurt.

Bedrijventeam in gesprek met nieuwe bedrijven in de regio
30 bedrijven zijn inmiddels bevraagd over hun beelden van de vakman van de toekomst. Maar dit smaakte naar meer. De komende maanden worden nog meer innovatieve logistieke bedrijven bezocht om hen te vragen naar hun bedrijfsontwikkeling als het gaat om vakmensen in de logistiek.

Het team staat klaar: Ronnie Quaden, Willem de Koning, Mark Zoethout, Matthijs Bobeldijk en Margreet Hak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *